Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat

Het schiet weer eens in je rug. Nekpijn die maar terug blijft komen. Na een dag werken ben je helemaal ‘op’, terwijl je voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer hebt gezeten. Hoe vaak denk je niet: ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg’. Of: ‘Tja, daar is toch niets aan te doen’. Wanneer je wél op zoek ging naar een oplossing, dan bleek het moeilijk om de klachten goed te duiden, laat staan deze weg te nemen. Je vraagt je af hoe je van je klachten af kunt komen. De oefentherapeut kan een structurele oplossing bieden voor jouw klachten.

Oefentherapie is vergelijkbaar met Fysiotherapie. Het uitgangspunt is het verhelpen van de lichamelijke klachten. Het verschil zit hem in de methode: als oefentherapeut ga ik echt op zoek naar de oorzaak van jouw klachten, besteed ik aandacht aan gedragsverandering en wat jij kunt doen op de lange termijn om klachten te voorkomen.

Behandeling op maat

Oefentherapie, gegeven door een oefentherapeut, kan de oplossing zijn. De oefentherapeut is een paramedische expert in houding en beweging. Voor je klachten wordt een passende en bewezen effectieve behandeling uitgestippeld die functioneel afgestemd is op jouw specifieke lichaam en dagelijks leven.

Verbeteren van functie: mobiliteit, kracht, stabiliteit, coördinatie en snelheid/uithoudingsvermogen.

Toepassen in dagelijkse leven. O.a. sport, werk, huishoudelijk, zithouding, etc.

Zelfredzaamheid en gedragsverandering: Gericht op klachten voorkomen en of verminderen op de lange termijn. 

Voordelen van oefentherapie

Bukken, tillen, zitten, lopen… We doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Oefentherapie maakt je bewuster van die alledaagse verrichtingen. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die je vaak maakt, zijn klachten vaak al flink terug te dringen. Juist die bewegingen vormen een groot onderdeel van je leven. De oefentherapeut richt zich op het verminderen en wegnemen van jouw klachten. Tijdens de behandeling krijg je advies hoe je de klachten in de toekomst kunt voorkomen. Je leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren. Ook verbetert je houding en ontdek je een optimale manier van bewegen.

Bij ProMovement werk ik samen met jou om optimaal gebruik te kunnen maken van je lichaam. Dit kan zijn pijnvrij bewegen tijdens het dagelijks leven of juist leren omgaan met een chronische aandoening. Zowel op korte termijn zonder klachten bewegen en op de lange termijn recidiverende klachten voorkomen.

ProMovement oefentherapie Amsterdam Zuid: Word pro in jouw beweging!

ProMovement behandelt:

  • Hoofdpijn en spanningsklachten
  • Rug- en bekkenklachten
  • Arm-, nek- en schouderklachten
  • Ademhalingsklachten
  • Heup-, knie- en voetklachten
  • Chronische aandoeningen
  • Reuma en artrose
  • Orthopedische revalidatie (o.a. total knee/total hip)
  • Sportblessures
  • Arbeid gerelateerde klachten

Ben je aanvullend verzekerd?

Dan wordt de behandeling voor jou vergoed

Doordat wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars, wordt het aantal behandelingen in jouw pakket gewoon vergoed. Daarna volgt er een standaard tarief. De actuele tarieven kun je hier bekijken.

Contactformulier