Reuma

Wat is Reuma?

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen van je ‘bewegingsapparaat’, die niet door een ongeval zijn veroorzaakt. Je ‘bewegingsapparaat’ bestaat uit je gewrichten, spieren, pezen en botten. Het  zorgt ervoor dat je je lichaam kan bewegen. Bij sommige reumatische aandoeningen zijn ook de organen betrokken zoals bijvoorbeeld je longen, je hart of je nieren. 

ProMovement oefentherapie is gespecialiseerd in Reuma behandeling

Wat kan ProMovement voor jou betekenen?

ProMovement oefentherapie is aangesloten bij ReumanetNL: een netwerk van specialistische en deskundige therapeuten rondom Reuma. Hierdoor blijven wij up to date over de nieuwste ontwikkeling omtrent Reuma en hebben wij korte lijntjes met artsen en verpleegkundigen van bijvoorbeeld Reade in Amsterdam.

ProMovement oefentherapie  helpt om jouw klachten in kaart te brengen en analyseert wat hiervoor de beste oplossing is. Aan de hand hiervan helpen wij je om te kijken welke oefeningen voor jou geschikt zijn en hoe vaak je die het beste kunt doen.

Belangrijk hierin is om je belasting en belastbaarheid goed af te stemmen en in balans te krijgen. Dit doen we door middel van oefeningen, advies over omgaan met pijn, ontspanning en rust/activiteit verhouding. 

Daarnaast krijg je advies over je houding, welke manieren van bewegen voor jou geschikt zijn en hoe je bijvoorbeeld geleidelijk aan meer kunt gaan bewegen tijdens je dagelijks leven. Ook na een eventuele operatie kan de fysio- of oefentherapeut je helpen tijdens het revalidatieproces. Een aantal grote groepen van reuma:

  • auto-immuunziekten/ontstekingsreuma (bijv. Bechterew)
  • artrose
  • jicht
  • osteoporose
  • weke delen-reuma (bijv. fibromyalgie)

Ben je aanvullend verzekerd?

Dan wordt de behandeling voor jou vergoed

Doordat wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars, wordt het aantal behandelingen in jouw pakket gewoon vergoed. Daarna volgt er een standaard tarief. De actuele tarieven kun je hier bekijken.

Contactformulier